top of page

SEMINAR

SEMINAR


Gjennom tyve års erfaring fra konsertering og kursing i gehørspill har vi i Quintus utviklet vår egen metodikk. Med fokus på spilleglede, formidling og sceneopptreden tar vi i bruk den eldste læremetoden av alle: "Hermemetoden"
Metoden er veldig enkel, vi spiller, dere hermer. Først stemmevis, så setter vi det sammen til en helhet. Skummelt? Nei da, ikke i det hele tatt! Arrene er tilpasset alle nivå. Fra nybegynneren som har spilt i bare ett år, til den viderekomne som kan få egne oppgaver i form av improvisasjon osv. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spilleglede: 
Vi legger stor vekt på spilleglede. For oss er spilleglede å stå på scenen og føle at vi gir publikum en opplevelse i form av stemninger. Alt fra trist til morsomt, fra sart til rått. Forutsetningen for å lykkes i dette er at vi selv klarer å sette oss inn i de stemninger som vi ønsker å formidle til publikum.

Formidling:
Du har sikkert en eller annen gang sittet på en konsert og kikket på klokka og bare ventet på at konserten skulle bli ferdig. Kjedelig, både for publikum og for den som står på scenen. Så hvordan prøve å unngå at slikt skjer? 
God formidling er for oss å vise vår spilleglede, tørre å ha øyenkontakt med publikum, spille til publikum, være utadvendt og selvsikker på scenen, samtidig som vi ikke tar oss selv så høytidlig og dermed tørr å "bomme" litt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sceneopptreden:
Hvordan oppfører vi oss på scenen? Hvordan opplever publikum oss på scenen? Klarer vi å skape en trygg atmosfære i konsertlokalet? Eller sitter publikum og er nervøse på våre vegne? Gjennom spilleglede og formidling flytter vi fokus fra "gærne toner" til musikalsk opplevelse.
 

bottom of page