top of page

"Åarjede"

quintus med frode fjell.jpg

Frode Fjellheim, I utlandet er han kanskje mest kjent for sitt bidrag til filmusikken til Disneyfilmen «Frozen» med over to milliarder avspillinger på nett. Her i Trøndelag er han kanskje mere kjennt som musikkprofessoren, joikeren, komponisten og mentoren, som i mange år tatt den samiske musikkskattene till mange av våre scener.

Fylkesmusikerne i Quintus har turnert langs de trønderske fylkesveier mer enn de fleste og de har varet i konstant musikalsk bevegelse siden bandet blei etablerte i 1994.. Det sier ikke så lite at Frode Fjellheim er en av de  musikalske påfyllingsstasjonene som bandet återbesøkt flere gange gjennom årene. 

– Joik er et spennende utgangspunkt når du spiller musikk og det en unik måte å forholde seg til en melodi på. Musikken beveger seg i ett gjenkjennelig nordisk lydlandskap som vi kjenner oss vel hjemme i. Å joike handler om fortelling og om å uttrykke din indre stemme gjennom ditt instrument.

Hver gang Quintus og Frode Fjellheim møtes lages noe nytt og unikt, akkurat slik det skal være i ett organisk samspill mellom kjente musikere. 

Turnédatoer 2023:
13.12 - 17.12

 
bottom of page